iris stam

Iris Stam, toneelschrijver van Zonder Kora

Voordat Iris begon aan de opleiding tot Docerend Theatermaker aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, heeft ze Gebarentaalwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en een minor Theaterwetenschappen gevolgd in Engeland. 
Nu is ze (docerend) theatermaker, schrijver, actrice en taalwetenschapper. Ook maakt ze poppen, rekwisieten en decor, gewoon omdat ze dat ook leuk vindt!

Als docerend theatermaker werkt ze voornamelijk met amateurspelers (zowel kinderen als volwassenen). Iris gaat het liefst uit van een vaststaande (al dan niet zelfgeschreven) tekst. Haar stijl is strak, gestileerd en humoristisch. Tijdens de repetities zorgt ze er altijd voor dat de spelers iets leren over theatermaken, -spelen, en -kijken en ook de eigen inbreng van die spelers is voor haar van groot belang.

Momenteel is ze onder andere werkzaam bij/voor het Kunstencentrum Velsen, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Museum Kranenburgh, Hoosh Educatie, ABC Cultuur, Buitenkunst en de Stichting Theatermanifestatie IJmond.

Comments are closed.